SPEAK

This is everything I didn't say. 
 
De säger att man ska leva ett liv som man är stolt över, man ska inte titta tillbaka på sitt liv och ångra sig. Men vad är det för fel jag gör då? Jag känner så mycket ånger och ångest, speciellt över skolan. Det är sommarlov men den förföljr mig. Får mig att må dåligt. Jag kan inte sluta tänka på att jag kastat bort mitt liv där i flera år för att få betyg som btw är skitdåliga som sedan ska bestämma min framtiden. 
 
Skolan. Jag är 16 år och jag ångrar mig över allt jag gjort i skolan. Jag vill göra det bättre, jag vill att min dyskalkli skulle upptäckas tidigare innan jag började natur på gymnasiet och allt gick åt helvete. Önskar att jag kunde gå tillbaka och ändra mina val. Men jag måste även tro på att valen jag har gjort kommer leda mig till något bra. Men just nu känns det inte så. 
 
Jag går på en skola där alla, eller i alla fall många har det jätteenkelt med skolan och betyg, med jag kämpar, kämpar och kämpar och inte ens kommer upp till häften av deras kunskap. Och lärarna förstår inte, ingen förstår hur mycket det kan få en att känna sig dålig. Jag vill inte känna mig dålig, men det gör jag ändå. Och ändå så siter jag har och planerar hur jag ska få mitt snitt upp nästa år. Hur jag ska få mina föräldrar att bli stolta, och komma in på en bra högskola eller universitet. Det är faktiskt det enda jag vill, att lyckas. 
 

Ska jag vara helt ärlig och berätta för er vad jag verkligen tror kommer hända. Jag tror att när jag nästa år tar studenten kommer jag stå där (om jag klrat mig i detta liv) med ånger, och ångest. För jag kommer inte ha uppnått de målen mina föräldrar satt åt mig sedan jag va en bebis. Och jag kommer hata mig själv och mitt liv. Jag tror inte att jag kommer lyckas. Det värsta dock är att jag vet att alla min vänner kommer lyckas, för de är smarta och har framtidsplaner. Men jag är bara där en konstant som inte kan bestämma vad jag vill göra förutom att göra min föräldrar stolta. Jag vill inte hata mig själv. Och om jag om ett år går tillbaka till detta inklägg och läser, så hoppas jag att jag lärt mig att älska mig själv. Eller i alla fall ha slutat hata mig själv. 
 
(jag önskar att någon kunde förstå detta, men jag är varken smart eller har bra betyg)

NAMN
 

MAIL


URL


SKRIV DIN KOMMENTAR


Spara?