JAG

Jag är svensk. 
Jag är arab.
Jag är muslim. 
Jag är Människa. 
 
Jag är många saker, men vad jag inte är just nu är glad. Många vita tycker att det är ibehagligt att ett rasistiskt parti har kommit in i riksdagen med 13% och jag blir glad över att se solidaritet. Samtidigt blir jag ledsen, för de är så snälla. Men de kommer aldrig känna det jag känner, det min slöjbärande mamma till överläkare på karolinska institutet känner. Eller vad min lilasyster på dagis känner, eller min pappa till flerspecialistig läkare och kirurg känner, eller vad min lillebror på högstadielev känner. De är inte rasifierade, de är inte muslimer och deras frihet riskeras inte att tas ifrån dem. För de är vita svenskar. 
 
Det som orar mig också är att moderater främst är mer bekymrade över att det blir regeringskifte än att att SD kom in med 13%. Och jag måste vara helt älrig nu, men jag är feminist och vänsterpartist. Så håller inte alls med Ms politik, men jag kan inte säga att Fredrik inte gjort sitt bästa. För det har han, han är en bra partiledare och fick oss igenom finanskrisen. Men vi behöver vara ett vi istället för mig. Vi behöver solidartiet och humanitet. Därför behöver vi rödgröna (kanske inte S men V och MP). 
 
Just nu är jag orloig, jag är orlig över min mamma som varje dag måste träffa rasismen eftersom hon bär slöja och får blickar hela tiden. Svergie ska alltså va ett frihets land men just nu känner jag mig kränkt, hotad och hatad. Jag har inte valt att bli den jag är idag, men ändå måste jag "utrotas" och skickas hem, eftersom mina värderingar är annorlunda. Tänk om det skulle vara så, att vi skulle skicka iväg och hata på alla som inte gillade som oss. Skulle vi ens ha några länder kvar då eller? 
 
Nej jag börjar nästan gråta. Vi kommer inte hit för att vi vill. Till en början visste vi inte ens om vi skulle överleva natten, att klara sig till ett land var ett under för oss. Och nu villni skicka tillbaka oss? Ni vill inte att mina systrar, bröder och hensters inte får komma hit? 
 
Jag har en sak att säga till dig Jimmie. Åk till Irak eller syrien eller något annat krigland och bo där, inte på hotel, hitta en båstad (antagligen tält eller på gatan) och sov där i två till tre dagar så får vi hur du vill skicka tillbaka oss. Om det nu ska bli så bra kan du väl stanna där? 
 
Tack och hej för mig. Jag ska gråta klart sen ska jag ställa mig upp igen. Även gråten slutat till och med vi ska stå upp tillsammans med knytna nävar, oavsett ideologier och värderingar. Ska vi stå emot rasismen. Och från en feministvänster kvinna till Fredrik. Tack för att du hellre ger upp en allians regerad stat än att ingå i sammarbete med ett rasistiskt parti. Tack för att du är en förebild för det. Och jag hoppas dina borgerliga vänner följer ditt exempel. 
 
Och tack till resten av alliansen, vänsterpartiet, och miljöpartiet för hur ni har stått upp för rasismen. Ni förstår inte hurmycket det betyder för en rasifierad muslim att höra vita skydda en. Det ger tröst om att vissa faktiskt vill ha kvar oss. Och tack till resten av er som ska fortsätta kampen med oss. 
 
Tack. Låt och gå och kämpa nu. 
 
 

NAMN
 

MAIL


URL


SKRIV DIN KOMMENTAR


Spara?